ÖB, Rusta och en massa annat!

Igår åkte jag fort hem från jobbet och planerade att göra lite inköp på ÖB och Rusta.
Svischar ner längs E4an i lite för fort fart och döm om min förvåning när jag kommer ner till Södertälje att det är kö in till ÖB!!! KÖ??
Då slår det mig att de har premiäröppet dagen till ära. Totalt kaos är det. Men måste ju säga att de har försökt att göra det bästa av situationen med inhyrda vakter, parkeringskillar osv. Very good! Men att det skulle vara sån trängsel för en gratis korv? Jisses...
Därefter for vi över till Rusta och där var det extremt lugnt. Det var väl vi å 4 till i hela lokalen.
Vi gjorde en hel del fynd på båda ställena, men det stör mig att vi glömde en av inslagspapprena på ÖB! Dumma packåsna som inte la i den.. hehe..
Får man säga så? Det var alltså inte vi som packade, utan en anställd.. :)

När vi kom hem så började vi laga mat, spaghetti å köttfärssås stod på menyn! Mitt i allt ringer telefonen och det är från IF. Så vi börjar prata försäkringar hit å dit och maten blir ju inte lagad ;)
Men men... Maten blev tillslut lagad och ätbar!

Mitt i allt förvånar Åsa och Kristian som kommer förbi och säger hej! Väldans trevligt! :)
Inte ofta vi får besök! Vi satt å snackade skit där nån timme innan de åkte hem igen.

Då satte vi på senaste "24" - som alltid är lika bra! :)
Sen var jag dödstrött och gick å la mig!

Man hinner inte med så mycket när man jobbar de tiderna jag gör. Nästa vecka blir ju helt klart bättre med 7-16. fast då kommer jag klaga på att jag är såååå trött på mornarna istället.
Haha! Vore skönt att få börja 9 och sluta 16 ;) Eller vad säger ni?

Nåväl, undrar vad som händer ikväll? Det är ju trots allt fredag :)
Ska man besöka Åsa? Eller hänga hemma? Eller ut å stan? Time will tell...


Over n Out Suckers!! :D

Vad är det som händer??

Det har ju brunnit överallt i södertälje i natt....



"Tre livsmedelsbutiker har totalförstörts av anlagda bränder

SÖDERTÄLJE Över hundra brandmän har under natten arbetat med släckningen av tre matbutiker i Södertälje. Willys och Ica Supermarket i Weda samt Ica i Saltskog har totalförstörts. "


Det var strax efter midnatt som det första larmet kom. På Willys i Södertälje hade en brand startat och när brandkåren var på plats var butiken övertänd men de cirka 50 brandmännen som bekämpade lågorna lyckades begränsa elden från att sprida sig till andra lokaler i byggnaden. Willysbutiken har dock totalförstörts.

Kort därpå kom ett larm om brand på Ica Supermarket, bara några hundra meter från Willysbranden. Även där totalförstördes butiken.

Strax före klockan fyra var det dags för nästa larm. Vittnen hade upptäckt att det brann på Tempo i Saltskog. När brandkåren kom fram var branden fullt utvecklad och fyra stationer sattes in för att bekämpa elden. Tidigt på morgonen var branden släckt men byggnaden har skadats svårt av branden.

Vid halv sju på morgonen upptäckte även personalen som kom till jobbet vid Willys i södra en brand. Brandkåren larmades dit men personalen hade redan lyckats släcka elden vid framkomst.

Allting tyder nu på att bränderna var anlagda.
- Allting tyder på att åtminstone de båda första bränderna är anlagda. Dels för att bränderna hade ett oerhört hastigt förlopp och dels det faktum att två bränder startade i två butiker under så kort tid, säger stationsbefälet Magnus Käck på Södertäljepolisen till TT.


Totalt har över hundra brandmän från Stockholms län, Uppsala län och från Södermanlands län bekämpat bränderna under natten. På Willys i Weda brann det fortfarande vid halv åtta på morgonen.

Sedan den första branden på Coop före jul har sju butiksbränder drabbat Södertälje. Ungefär samtidigt som bränderna började påträf­fades flygblad runt om i Södertälje med text som uppmanade till brandattentat mot butiker som säljer amerikanska varor med hänvisning till supermaktens intåg i Irak.
På lapparna finns också en bild på hur man själv kan tillverka en brandbomb med 20 till 50 minuters tidsfördröjning.

Källa: http://lt.se/nyheter/1.81317


Om jag får bestämma

Ni har säkert redan läst om hur jag skulle vilja att min 30 års dag skulle se ut. Stor fest med pompa å ståt! :)
Men det jag inte har skrivit är allt roligt folk jag skulle vilja ha med.
Det var ju så längesen "hjärngänget" från förr träffades, vore superkul att träffa Kalle, Pancho, Lewan, Henke.
Sen vill jag ju ha med Malin, Ammi, Åsa, Jannike, Andreas, Rikard, Lisa, Richie,Feffe,Fredde, Gatubarnet, Mattias, Jocke, John, Gabi,Holck, Kim, Lunkan, Niklas, Markus, Minna, Oskar, Per (ammis bror), Rudolf, Sulan, Nismo, Mio, Tobbe, våra nya grannar; Annika & Peter samt Helene & Daniel, och en drös andra roliga folk :)

Undrar hur jag ska lyckas styra till det här?

:D


Stress

Usch, igår blev en riktig stresskväll. For som ett skott till ICA Maxi i förhoppningen att jag kunde handla både mat och de jag behövde till Annikas present.
Men tji fick jag... de hade ju inge presentpapper eller liknande.. Så jag fick ta ett annat konstigt papper jag hittade :/
Stressade vidare till Åsa och plockade ihop de jag behövde. For sen hem och skulle göra mat och började med att göra iordning korgen med alla grejer... men då insåg jag att jag hade glömt en sak hos åsa, så då fick jag åka IGEN dit och hämta den... Vid det här laget var klockan runt 20,30.
Väl tillbaka stressade jag ihop korgen och gick över med den. Hon blev jätteglad :) Gick ju inte in nåt, sa att vi kommer ikväll istället då Jugge e hemma. Å vi var hjärtligt välkomna.
Sen in å börja laga mat. (Tack Åsa för tacokryddan)
Det blev inte direkt gott. Alldeles för starkt.. fick kasta hälften. Men men.. fick i mig lite föda iallafall.
Här nånstans gick jag ut med hunden... väl hemma så slafsade jag ihop matlåda, å sen gick jag upp å färgade håret. Det gick sådär :/
Satt sen i soffan och kollade på en Wallander film tills det var dags att skölja ur håret, passade på att duscha då med.
Gick ner å glodde på filmen ett tag till, tills klockan var runt 23,30, då var jag tvungen att gå å sova för att öht kunna gå upp idag! :P

Ja, det var min tisdags kväll det. Hur var din?

Hipp Hipp Hurra!

För våran granne idag :)
Hon fyller 40 år! Inte illa pinkat...

Nu ska jag bara komma på någe bra att ge henne. Jag har några ideér, men jag vet inte vilken linje jag ska gå på.
Det löser sig säkert, får bolla lite tankar å så med Jugge när han vaknar I think.

Jaha.. å massa rabalder om Viktoria och hennes eventuella förlovning. Kan inte alltid vara skoj att vara kronprinsessa.
Enligt rykten ska det tydligen komma ut senare idag om det är sant eller inte. Det lär ju bli ett bröllop utan dess like om inte annat! :) Pompa å ståt! Ett riktigt sagobröllop!
Det får mig genast att tänka tillbaka till augusti 2008, när vi var på ett underbart bröllop! Richie och Lisa fick till det, och det var roligt att få vara så pass inblandad i det hela. Få lite mer insikt i allt. Väldigt fint var det iallafall :)
Å värsta ride´en fick de åka i också ;) Haha!
Mackor och läsk is the shit! :D

Nu blire 11 mat!

Tjing!

Jää Jää Jää!

Lunchtime på jobbet, så jag tänkte bara kasta mig in här å skriva lite!
Tiden hittills har gått väldigt fort, svarat en massa i telefon. Men nu på eftermiddagen så går man ju över på mail till 17,00, vilket är rätt skönt! :)
Idag och imorgon jobbar Jugge, så det blir inte att vi ses tyvärr.
Sen måste jag hinna till Bålsta någon dag också å plocka ihop våra sista grejer till södertälje.
Det funkar ju att bo här, men inge roligt utan tv å så... Blir lätt lite ensamt! Men, jag får väl våldgästa någon av våra stackars grannar! De e ju iallafall trevliga! :)

Måste även passa på att tacka Ammi! Guldtjejen håller på å undersöker lite bra priser till oss i Nattracet på jackor osv!
Very nice!! :) Tack gumman!

Imorse när jag skulle åka till jobbet så märkte jag att ena xenonlampan var död på A3an, vi som precis har bytt!! Grr!
Men när jag kom fram till jobbet, så gick jag ut å kollade, å då lös den! Muppigt! Yes sir!

Nä fan... nu ere lunch. Mat i magen - jippi!

Puss å kram!

Time Flies!

Jag ber om ursäkt att jag inte har skrivit nåt på länge. Men när livet är i kaos, och man knappat har ett hem är det lite svårt, även fast jag vill.

Den här dagen har jag bara varit hemma och legat på soffan. Har ju ingen tv hemma, så 22" skärmen har fått visa upp lite filmer.
Har även varit inne på möte med grannarna om vårat boende. Its like a neverending story! :)
Igår hade jag en riktigt skitdag... kusin som var ledsen, saker som gick fel hela tiden osv.
Det var knappt skoj att se på Melodifestivalen, trots att jag har längtat flera veckor :( Men men....

Imorgon är det dags att fara till jobbet igen, jobbar 9-18 även denna vecka. Det e lite tråkigt om jag ska vara ärlig, men skönt på så sätt att man får lite "sovmorgon".

Nu ska jag ta mitt lilla ägg och äta lite, kolla på ännu en film och vila ännu mer!

Ta hand om er därute!

Kram, J.

John ME


Suverän låt av John ME. Eller Mattias Edlund som han heter. Han har tidigare sjungit i The Motorhomes, men gör nu 10 år senare, en solo comeback! Debuten gjorde han på P3 guldgalan i januari och har efter det toppat iTunes och har redan haft över 10 000 träffar på Myspace med sin nya singel "drug is my love". Denna 34 åriga kille kommer vi garanterat får höra mer av!

HeLgeN

Helgen som just har passerat har varit allt annat än utvilande....

I fredags fick vi ju flytta lite möbler tillslut efter lite gruff med Janos. Sen var det iväg till Åsa när Jugge åkte å jobbade vid 19.
Slötittade lite på Lets Dance innan jag for hemåt mot Bålsta.
På lördagen var det upp å hoppa som gällde, packa väskan å sen ner till Södertälje. Där började vi flytta alla saker med hjälp av Åsa å Jennifer. Därefter vilade vi lite innan vi tog nya krafttag, gjorde mat osv.
Sen åkte Jugge å jobbade och jag for hem till Åsa och fick supergod mat :)
Vi kollade på Melodifestivalen (hejja HEAT) och sen min gamla favorit: Bruce Almighty!
Sen skulle jag sova i huset... det gick sådär.. :P
Kom isäng vid 00,30 kanske.. somnade ca en timme efter pga alla ljud som var i kåken. Ibland lät det som om det gick någon på nedervåningen! Men intalade mig själv att så länge hunden inte morrar så är det lugnt! :S
Lyckades tillslut somna för att återigen vakna vid 04,00 tiden av röster nedanför sängen :P
Det lät så iallafall. Först trodde jag det var grannen som kollade på tv, sen trodde jag det var tjuvar. Men slutade med att det var ett fylleslag utanför en annan granne!
Var dock rätt skitnödig ibörjan! De pratade så högt och tack vare en ventil i sovrummet så lät det precis som om de stod nedanför sängen. SCARY!!
Vaknade igen vid 08,00 när Jugge kom hem, somnade fort om och gick upp vid 10,00.
Ut på promenad med Loppan, äta frukost, hämta grejer i huset, sopa hela undervåningen i nya huset osv...
Sen hade vi möte vid 14 med Nattracet. Sen hem mot Bålsta igen när Jugge skulle jobba.
Däckade i sängen vid 23 tiden kanske?
Å sen upp idag å jobba! Puh!

Idag ska jag ner till Södertälje efter jobbet ( vid 18 ) å göra lite mat, sen ska vi väl träffa grannarna å planera vad/hur vi ska göra med våra hus... :( Så jäkla jobbigt det här.
Kommer ju sluta med att vi står där med rumpan bar och inget hus.
Eller ett hus med en massa lån som det är en massa fel på!

Kan det bli bra någongång!??





Audi A4 som Allroad!



A4 Allroad liknar i det mesta A4 Avant. Skillnaderna ligger främst i att Allroad har högre markfrigång (180 mm) och större bredd (20 mm bredare spårvidd).
Rostfria hasplåtar fram och bak hör också till, liksom tröskelskydd.
Interiören ser ut som i A4, och varför inte? Det är snyggt, fungerar bra och kvaliteten vet vi av erfarenhet är mycket hög.

Snål och snabb
Till en början erbjuds tre motorer: 2.0 TFSI/211 hk, 2.0 TDI/170 hk och på toppen 3.0 TDI V6 på 240 hästar. Den snålaste är förstås dieseln, som nöjer sig med 6,4 l/100 km. Snabbast är V6:an, 0-100 km/h går på 6,4 sekunder. Även sexan är snål, enligt Audi drar den bara 7,1 l/100 km.
Standard är sexväxlad låda, alternativt Audis S tronic, dubbelkopplingslådan med sju steg.
Quattrosystemet fördelar i normalläge kraften 40/60, men behövs det kan upp till 65 procent fördelas fram eller upp till 85 procent bak.

Gas och styrning
En ny finess är automatlägena i S tronic. Föraren kan välja mellan komfort-, standard- eller sportläge. Det nya är att datorn varierar gasrespons, kraften till styrservon och växlingspunkterna beroende på vilket läge som valts.

B&O-stereo
Till standardutrustningen hör 17-tums alufälgar, rails, acc, elektrisk handbroms och Audis MMI-interface. Bland tillvalen finns fjärrstyrd baklucka, treläges ac, Xenonstrålkastare, panoramatak och Bang & Olufsen-stereo.
Premiär blir det på bilsalongen i Genève. Försäljningen börjar i sommar, med europapris från 37.000 euro.



Vad tycker ni?


Källa: Bilsport.se

Fredagen den 13:e

Är du skrockfull? Har du haft "extra" otur idag?
Vi har ju det, fast varje dag känns det som.

Det här jävla huset är en resa utan dess like! Jag blir så arg och ledsen, men har lust att strypa någon långsamt...
Våra saker blir förstörda när de ska flyttas runt hela tiden. Men inte får vi ut nåt för det...
Å den där jävla EM möbeln som de ställde ut i en lastbil... den lär ju vara död.

Nu är det fan nog.

The Grudge 3

Den måste man ju se, undrar om den är bra? Skräck lär den innehålla iallafall, å det är ju ett +!

Annars då? Hur leker livet med er?
Själv är jag lite frustrerad, igår ville jag boka biljetter till Silja line den 21 mars (eftersom jag faktiskt fyller 30 den 29:e å vi har inte bokat nåt då) . Det ska vara en massa bra artister då, Danny, EMD, Velvet mfl.
Den verkar ju vara hur kul som helst att åka på. Men nää da. Inte får jag boka den inte :(
Det är SÅ synd om mig.... Jaja, får väl sitta hemma och uggla.

Igår hade jag även en riktigt tråkdag. Kom hem tidigt, å det är ju skönt . Mamma hade även lagat käk - lyx!
Men sen då? Jag hade verkligen inget att göra. Å frös hela tiden gjorde jag. Inte bra.
Så jag surade ihop (efter beskedet om kryssningen) å gjorde ingenting, såg ett avsnitt av 24, å sen somnade vi vid kl. 20 igår!!!
Klockan 20,00!! Tidigt som pensionärerna... Hehe...
Så idag lär man inte somna i första taget, I think.
Vad händer i helgen då? Jag tänkte faktiskt umgås med Åsa hela helgen, om jag får för henne. Var några veckor sen sist. Så vi har en del att ta igen. Å det ska bli skoj :)
Så imorgon efter jobbet åker jag bara hem till Bålsta, duschar, äter och byter bil å sen svischar jag ner till Södertälje.
Jugge jobbar ju natt hela helgen, så han är inte mycket till sällskap nämligen.

Well, nu ska jag börja knäpa ihop ett brev till en viss norrlänning om sponsring!

Tchüss!!

(",)

wiiiiiii!!! jag pratade nyss med ERIK i EMD!!

Haha!! Skönt jobb man har. Erik Segerstedt ringde just till mig och bokade service! :)
Väldigt trevlig kille det där!
Killen kör TT med 3,2, vit också, bra där :)

Fick lite svårt att prata när jag kom på att det var han, men tror jag levererade bra service!
Han berättade att han skulle upp å sjunga i melodifestivalen nästa helg, så jag skulle rösta på EMD.
"NÄHE" tänkte jag med ett stort leende. :)
Självklart röstar jag på er sa jag smörigt!
haha, kan inte sluta le... det här var roligt!!


Kan ni gissa vem detta är??



Hahaha!! Sjukt skön bild iallafall :D

Time is running away...

Varför är det alltid problem med allt jag gör?
Börjar faktiskt bli riktigt less. Så det så :)

Igår var jag ledig från jobbet, skulle träffa läkaren under förmiddagen och det gick ju bra. Sen vid 14 skulle Jugge träffa Janos och få nycklar så vi kunde flytta in i en annan lägenhet där nere....
Men vet ni vad? Det var liksom inte klart där. Är ni förvånade?? Inte jag..
Jag skickade just över lite kort på skiten som ni kan se på :

http://wickeds4.bilddagboken.se/

Spana in den 11:e februari...

Det var verkligen inte städat, saker och ting var inte inkopplade osv... Så vi får väl se när det är klart..
Sen får vi ingen tv heller. GRR!!!

Nåja, jag lider ju inte direkt där vi bor nu. Min mamma e såå gullig :)
Men det känns bara så surt att inte få ha sitt eget hus som man har betalat en massa pengar för... :(

Vad tyckte ni nu då?

Ja, om melodifestivalen alltså!
Jag tyckte det kändes lite som en flopp. Kristian Luuk som programledare och Björn Gustavsson i pausen. Hur svårslaget är inte det? Årets programledare kändes inte rätt, men hon kanske växer i sin roll??
Sen låtarna... jag hittade 3 st i lördagens startfält som var helt ok. Låten "tick tock" var ju helt ok, likaså Alcazars och Maries låt.
Men men...

Vi får hoppas att nästa lördag erbjuder en bättre deltävling helt klart, men snart är det dags för EMD!! :D

Tjihoo!!

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/melodifestivalen2009/article4307143.ab


Can someone please turn off the sound?

Jag orkar inte mer...
Snart "fredag" för mig. Ska bli jäkligt skönt!
Helgen har jag hela tiden tänkt ha det väldigt lugnt på.. inga planer..
Men sen så smyger dem sakta in.. Imorgon till Danderyd, hämta hatthylla, till Haninge och hämta lampor, till Flemingsberg och tvätta två bilar samt montera skyltar å lampor på A3an, sen ev. till Södertälje och träffa Malin.
På söndag är det möte med John å Nattracet, ska diskutera lite om finalen... Kommer bli great det där!
Men ja... sova, vila å pilla navelludd som det var tänkt vette fasiken vad som hände med?
Dead and gone...


MELODIFESTIVALEN 2009

Nu kör det igång imorgon, lördag.
Vad tror ni om denna säsong? Finns det några bra låtar som ska vara med tro?

Jag personligen kommer sitta som klistrad inför omgång 3, för då ska EMD vara med ;)

Här är listan på de som är med i omgång 1 imorgon i Göteborg:

Nina Söderquick - Tick tock
Jonathan Fagerlund - Welcome to my life
Shirley Clamp - Med hjärtat fyllt av ljus
Scotts - Jag tror på oss
Emilia - You`re my world
Alcazar - Stay the night
Caroline af Ugglas - Snälla snälla
Marie Serneholt - Disconnect me

Känns som en lite halvtråkig omgång? Gör det inte? Tycker det är så dumt när de stoppar alla bra i en å samma omgång. Man vill ju att det bästa framträdandet/låten ska vinna!

Och i år är det ju dessutom nya regler.
Allt detta kan ni läsa om här:
http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=79613&a=1416221&lid=senasteNytt_979119&lpos=rubrik_1416221

Ska bli spännande å se om det blir med rättvist.

Skattemärket tas inte bort!

Både finansdepartementet och justitiedepartementet har protesterat mot borttagande, eftersom staten riskerar att förlora betydande skatteintäkter om skattemärket försvinner.
I slutet av förra året avslöjade tidningen Motorföraren regeringens planer på att slopa skattemärket på personbilar och lastbilar från och med 1 april 2009. Men redan från början protesterade Rikspolisstyrelsen mot förslaget. Man pekade på riskerna med att ännu fler bilister skulle strunta i att betala sin skatt när det inte omedelbart kunde upptäckas via skattemärket ute i trafiken.

Så sent som i december månad sa infrastrukturminister Åsa Torstensson (c) i riksdagen att regeringen arbetar vidare med frågan.
Men i början av 2009 blev det tvärstopp. Förslaget har lagts på hyllan på obestämd tid, erfar Motorföraren. Förutom Rikspolisstyrelsen har även Skatteverket, Bilprovningen, länsstyrelserna och Trafikförsäkringsföreningen gjort tummen ned för slopade skattemärken på bilarna.

Detta är ju lite synd tycker jag. Förstå vad mycket snyggare min bil blir utan skattemärke!!
Jag kör ju redan olagligt med en framskylt bak (eftersom jag åker med personligskylt så hamnar på så sätt namnet centrerat) så ett skattmärke på det e inte vackert ;)

Vem har sagt att man inte får vara utseendefixerad när det gäller bilar? ;)


Finally friday!! Eller hur var det?

Snart är den här dagen över... fy fasiken va skönt! :)
Har dock känts som fredag, men tyvärr är det ju bara torsdag, så man har en hel arbetsdag kvar...
Idag har vi dessutom gjort en rokad och flyttat om här, så man känner sig lite vilsen.
Men jag fick definitivt en bättre arbetsplats! :D Tack L8!

Imorse sa man på nyheterna att det skulle sluta snöa vid lunch. Men här ökade snöandet vid lunch... å nu faller det ner stora "bollar" från skyn i form av snö...
Kan det inte sluta? Jag vill ju ha vår nu! Med vårsol som värmer en! Det är så himla mysigt.
Nåja.. får vänta ett tag till innan det händer.

Ikväll är det inget bra på tv... så himla tråkigt :/ Det enda bra är ju att Jugge e hemma för en gångs skull. Hehe...
Slipper jag vara uttråkad där hemma!
Han har varit nere i Södertälje idag och kollat status på huset, å de tror att vi kan flytta in där till tisdag.
Det vore najs. Så man kan känna sig lite lugn ett par månader.
Nu far man ju omkring hela tiden och vet inte vilket ben man ska stå på! :P

Well, well... ska dricka upp min naturdiet och jobba lite till, sen sätta mig i underbara A3an å lyssna på musik å drömma mig bort när jag åker hemåt! :)

Puss å kram!

Nya Golf Gti!!

Hittills har vi bara sett den i concept utförande, men nu är den snart här!
Den största skillnaden kan man se i fronten.



Några enorma förändringar handlar det inte om. Precis som på bas-Golfen har fronten, och särskilt strålkastarna, fått ny form. Inredningens kvalitet höjs.
Motorn är fortfarande en rak fyra på två liter, men effekten höjs till 210 hästar, 10 fler än i dagens modell. Maximala vridmomentet på 280 Nm utvecklas redan vid 1.800 varv, ovanligt tidigt i den här sortens motor.
0-100 på 7,2 sekunder och toppfarten är begränsad till 229 km/h.

Bland nyheterna finns ACC, Adaptive Chassis Control, elektroniskt styrda stötdämpare som går att ställa in i komfort-, normal- och sportläge. ACC anpassar också styrning och gasrespons efter hur tufft man kör.

En annan nyhet, som är standard, är elektronisk diffbroms, kallad XDS, som är kopplad till ESP:n. Övrig standardutrustning är CD-spelare, sju stycken airbags och klimatanläggning.
Det ryktas även om att nya Gti:n kommer få bromsar från Brembo
Ännu fler detaljer släpps säkert när motorsalongen i Genève öppnar om en månad.



Jag personligen tycker den ser rätt tuff ut, och vet att nya Golfen i sig är väldigt skön att åka i. Rymlig, med en härlig komfort gör den väldigt behaglig för sin klass.
Ska bli roligt att se vad prislappen hamnar på...

Källa: Bilsport.se


Audi Sportback Concept!

...debuterar i Detroit

Audi visar upp sin nya Sportback concept under den pågående bilmässan "North American International Automobile Show". Coupén med 5 dörrar ger en glimt av Audis framtida designspråk. Bilen drivs av världens renaste dieselteknologi; den 3 liter stora V6 TDI eliminerar nästan allt kväveoxidutsläpp och förbrukar endast 0,59 liter/mil.

Audi Sportback concept symboliserar Sportback-principen i sin renaste form; en kombination av elegans, sportighet och mångsidighet. Konceptbilen signalerar Audis framtida mål, att inte bara erbjuda Sportbackversioner i kompaktklassen. Därför kommer antalet Sportbackmodeller från Audi utökas markant.

Ett designelement hämtat från Audi A5 Coupé, men som är än tydligare på konceptbilen, är de markerade skulderlinjerna som ger intrycket av att bilen ligger som klistrad på vägen. Effekten av detta förstärks ytterligare av de breda LED-ljusen fram och bak.



På konceptbilen har single-framegrillen tolkats på ett nyskapande sätt. I denna version har grillen blivit lägre, bredare och de vertikala ribborna har tagits bort. Detta gör att bilens front ger ett sportigare intryck.

Även interiört är designen ren och elegant med fokus på horisontella linjer och stora ytor. Den breda mittkonsolen som sträcker sig från instrumentpanelen till baksätena andas funktionalitet och glastaket ger kupén en känsla av rymd.

Största delen av inredningen är klädd i läder eller trä, hela vägen från instrumentbrädan till bagageutrymmet.

I kupén återfinns fyra sportstolar med diamantformad sömm som för tankarna till klasisska GT-traditioner. Utrymmet för förare och passagerare är väl tilltaget och det vackert inklädda bagageutrymmet har en volym på 500 liter.


Bilen drivs av Audis V6 3.0 TDI-dieselmotor på som utrustats med ett system för att reducera kväveoxidutsläppen. Insprutningen sker via ett commonrail-insprutningssystem med piezoinjektorer som sprutar in bränslet i förbränningskammrarna med ett tryck på hela 2 000 bar. Den högeffektiva avgasåtercirkulationen och den optimerade turboladdningen bidrar till att minska utsläppen. En av innovationerna i avgasreningssystemet är förbränningsrumssensorer som gör att det möjligt att reglera förbränningen ytterligare. Detta är första motorn i världen där sådana sensorer används.


TDI-motorn är utrustad med ett intelligent temperaturövervakningssystem. Under uppvärmningsfasen är delar av kylsystemet bortkopplat vilket gör att motorn når sin arbetstemperatur snabbare. Även växellådan är utrustat med ett uppvärmningssystem som värmer upp oljan och på så sätt minskar friktionen.

Audi sportback concept är utrustad med ett regenereringssystem som aktiveras när man släpper gasen, vilket den har lånat från produktionsbilarna Audi A4 och Q5. Systemet tar vara på energi som lagras i batteriet vilket minskar bränsleförbrukningen. Audi Sportback concept är även utrustad med ett start-stop system som stänger av motorn vid till exempel rödljus för att ytterligare spara energi.


Precis som i den amerikanska versionen av Audi Q7 3.0 TDI levererar diesel-V6:an i Sportback concept 225 hk och 550 Nm. Kraften fördelas sedan vidare till alla fyra hjulen via den nya 7-växlade S tronicväxellådan och den permanenta fyrhjulsdriften quattro.

 0-100 km/h avverkas på mindre än 7 sekunder och toppfarten uppnås vid 245 km/h. Bränsleförbrukning vid blandad körning är 0,59 liter/mil och CO2-utsläppet 156 g/km.


Konceptbilen har lånat stor del av hjulupphängningen från A4/A5-modellerna och använder även CDC-stötdämpare (continious damping control), liknande de som sitter i Audi Q7:s luftfjädringssystem. Stötdämparna är av tvåkammartyp med en extern ventil som anpassar sig till den rådande körsituationen. Ventilen är elektromagnetiskt styrd och reglerar flödet av stötdämparolja mellan den yttre och inre kammaren. Dämparkaraktäristiken i det adaptivta stötdämparsystemet kan även ställas in av föraren via Audi drive select.

Innanför de 21 tum stora hjulen huserar 380 millimeter stora keramiska skivor fram tillsammans med 6-kolvsok. Skivorna bak mäter 356 milimeter.


biLeN

Igår beställdes det lite grejer. Eller ja. Xenonljus till lilla A3an. Givetvis behövde denna bil en dyrare variant, men det fanns iallafall 6000k. Så det blir ju liiiite snyggare än innan iallafall.
Jag hoppas de har vita parkeringslampor också. Kan inte ha gula p-ljus när man har xenonlampor i. Inte vackert.

Här ser ni hur det ser ut med 6000k samt vita parkeringsljus. Snyggt va?

Sen är jag ju som sagt lite sugen på att uppdatera med S3 front och grill, det skulle bli snyggt! :)
En sänkningssats å ett par schyssta fälgar så är saken biff sen! :) Haha!

Nu fick jag sms om att gummimattorna har kommit till bilen också. Perfekt! Har ju bara tygmattor i, å det blir så grisigt med det nu på vintern.
Mycket lättare att ha gummimattor som man bara kan skölja av!
Hämtade ut den från tvätt igår, inte så bra som jag hade hoppats... blir det nånsin det när man inte gör det själv?

Längtar tills jag har råd att skicka den på toning! Det blir nog 22% eller 32% runt om.. kan inte riktigt bestämma mig..


Wohoo!!! Yaaaaayyy!

Vågen visade -20kg idag!! Mycket positiv överasskning måste jag säga i allt elände.
Det betyder -4kg på denna vecka för att vara exakt.
Å nu vägde jag mig med massa mat i magen på kvällen, tror den skulle visa mindre imorgon bitt ;)
Jag brukar ju väga mig då iofs...

Men iallafall :) Stolt som fan e jag! Å det börjar kännas att man har tappat en betfor säck från sig själv! :)

Var bara tvungen att skriva av mig lite, har ju ingen direkt jag kan berätta för här ute i Bålsta! :P

Nåja...

Kram på er!

/ Viktminskaren...

Sunny Beach?

Någon som har varit där? Är det ett ställe ni kan rekommendera?
Finns en fundering att kanske åka dit i sommar för sol å bad. Men vet inte om det är värt att lägga pengarna på?

I sommar kommer det bli galet mycket med Nattracet igen. Denna sommar ser jag verkligen fram emot! Det tar inte emot som det har gjort några gånger, utan nu är det full fart som gäller!! Hoppas nu vi får till våra galna ide´er i sommar :)
Ska komma ihåg att maila Gatebil bara... Hehe..

Annars då? Ja.. kom hem rätt sent igår, lagade lite mat, sen gick jag upp å kollade på tv en timme, ut å frysa med hunden å kröp sen ner under täcket till 21,30 tiden.
Somnade väldans fort. Känner mig utslagen nämligen... Har ont i halsen och är snuvig.
Folk säger i luren idag på jobbet att "borde inte du ligga hemma", "oj, du låter riktigt dålig" osv.. :P
Men men... Här sitter man. Vi är ju redan 2 man kort på jobbet, så vill inte göra det värre. Ska kämpa å hålla ut hela veckan, så får vi se hur jag mår inför nästa.
Ska ju även träffa läkaren då, så jag hoppas jag e frisk.
Jag ska klaga som FAN på mitt ben. Det värker. Speciellt när det är kallt ute. Då hugger det i benet :(
Jättejobbigt.

Ikväll blir det nog en repris på gårdagen. Fast ska duscha också har jag tänkt ;)
Men blir nog lika tidigt i säng som igår. Skönast så när man är helt utpumpad i kroppen...


Idag beställde jag även xenonljus till A3an. 6000k. Givetvis är det dyrare till just den modellen :P
Vad förvånad jag är - INTE.
Men men, snyggt blir det :)

Ååhh, vad jag längtar tills dess att mitt liv inte är kaos längre, tills S4an är klar, å man bara kan luta sig tillbaka å känna att allt e fixat å lugnt!


Tjipp!!

Utmanad!!

Regler:
* Publicera reglerna på din blogg.
* Svara på de sex 8-sakerna.

8 favoritprogram
1. Ghost Whisperer
2. Lipstick Jungle
3. True Blood
4. Sex & the City
5. Smallville
6. Medium
7. CSI
8. Vad heter den där serien med 3-4 karlar i å är ungefär som Sex & the city? Den e skitbra iallafall :)

8 saker jag gjorde igår
1. Körde bil
2. Duschade
3. Var i Södertälje
4. Träffade kusin
5. Åt mat
6. Tvättade
7. Åt chokladpudding
8. Kollade på en film

8 saker jag ser fram emot
1. Förhoppningsvis en resa i sommar
2. Sommaren
3. Att S4an blir klar
4. Att köpa kläder
5. När vårt hus är klart
6. Bli fast anställd på Din Bil *dröm*
7. Att gifta mig
8. Att bli med barn

8 favoritrestauranger (utan inbördes ordning).
* Helens Krog
* Hemma hos mamma
* Hemma hos Åsa
* Goggos (deras pizzasallad är såååå bäst)
* Sen vet jag inge mer faktiskt...


8 saker på min önskelista.
1. Att få ha världens brakfest när jag fyller 30!!
2.Att få resa! 
3. Att få träffa Danny
4. En ny bil
5. En häst
6. Massa pengar
7. Att få behålla hälsan

8 personer jag utmanar:

Haha! Det e ju knappt nån som har en blogg å kan skriva det där... så jag hoppar över det!
Men ser du detta å vill göra denna utmaning, så gör det :)

Måndag och Bålsta

Hej Hopp!
Då var det måndag igen.
Igår flyttade vi till Bålsta och min kära mor. Vi kommer bo där till nästa måndag, då förhoppningsvis en annan lägenhet i vårat område är inflyttningsklart.

Kan ju även berätta lite hur helgen var...
I fredags for vi ju väldigt snabbt till Danderyd direkt efter mitt jobb. Hämtade upp A3an, och for sen till Globen och lämnade av Kian. Därefter for vi vidare till Södertälje, hämtade ut 2 paket samt hämtade alla papper till Nattracet mötet.
For sen mot Haninge och kom fram precis till 19! :)
Vi åt mat och hade ett väldigt bra möte!! Vi kommer bli ett superhärligt gäng som kör Nattracet 2009! Om inte annat ett väldigt glatt gäng, precis som det ska vara. Å alla verkar taggade och verkligen vill nåt denna gång. Inte som förut direkt... ;)
På lördagen var det uppe med tuppen som gällde. Skulle hämta ett skop hos Kristian i Akalla. Det gick "sådär". Han fick inte tag på nyckeln till bilen, så tillslut fick vi ta en Saab med dragkrok, åkte sen å började leta släp, hittade ett på det tredje stället men då fick vi först åka till Globen å hämta mina pengar, hyrde ett släp sen på Runby i Väsby.
Var i garaget till 13, började packa och snälla Frippe hjälpte till. Stackars RIchie låg hemma med magsmärtor :( Tycker så synd om den mannen!! Inte kul å ha sådär ont...
Vid 15 åkte jag mot globen och ställde mig i duschen och for sen mot Väsby igen å Ammi!
Där var det tjejfest! Vi firade att Ammi fyllde 30! Hon verkar dessutom ha blivit rätt nöjd med min present ( jag gav henne en ribbtur i skärgården). Å det är ju alltid roligt :) Vi åt god mat (tack igen för specialare!) de andra sjöng lite singstar innan de begav sig ut på krogen. Men eftersom jag var helt däckad av allt som hade hänt och börjde må väldigt dåligt pga katterna så for jag hemåt...
Mötte upp Jugge, Rudolf, Sulan å Gustav på Mcd Sköndal. Fikade en snabbis å sen var det hemgång... trodde jag ja!
Jugge hade inte lämnat släpet i Väsby, så vi fick ta ekipaget kl. 02,00 på natten å åka mot Väsby.
Kom hem runt 03,00 å däckade rätt fort!

På söndagen fick faktiskt Jugge gå upp själv vid 11  å lämna saaben, nycklarna till släpet.
När han kom därifrån så hade jag städat, diskat å plockat ihop kläderna. Sen drog vi ner till Södertälje och började tvätta lite. Sen åkte vi vidare till Åsa mellan tvättarna, där fick vi jättegod mat :)

På kvällen åkte vi hem mot Bålsta...
Fick för första gången  sätta oss ner å bara ta det lugnt o titta på en film. Mycket skönt!!
Blev dock rätt sega fort, å gick å la oss runt 21 tiden faktiskt!

Sen kunde jag iofs inte sova så bra, var rädd att försova mig å så.. men men...

Gick bra att åka till jobbet idag. Tog ganska exakt 40 min...

Denna vecka jobbar jag 9-18. Vet inte om det är speciellet skönt, eller joo.. lite :)

Imorgon ska jag tvätta bilen!


Hoppas ni har det bra mina vänner!

Kram, Jinnie

RSS 2.0